Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåungdomar reser till Italien på ungdomsutbyte

Annons
Sollefteåungdomar reser till Italien på ungdomsutbyte

Sollefteå kommun har medverkat i ett flertal projekt av internationellt ungdomsutbyte.

Ungdomsverksamheten i Sollefteå har mycket gott anseende i Statens ungdomsråd och tre killar från kommunen ska nu utbildas till ungdomsambassadörer.

Jens Lindgren, Henrik Björck och Per Eriksson reser med sex andra norrländska ungdomar till Italien i början av januari för att under en vecka delta i ett utbyte med ungdomar från Grekland, Rumänien, Lettland och Italien.

Under våren ska de sedan delta i en utbildning, som bland annat innehåller mötesteknik och presentationsteknik, i Eksjö. Sedan ska de tre killarna åka runt på skolor i länet och informera sina jämnåriga om olika möjligheter till ungdomsutbyte med andra länder.

Sollefteågrabbarna tar uppdraget på stort allvar och ser det som en utmaning. Efter det att utbildningen är genomförd ska de sedan tillsammans med skolor i länets kommuner göra upp en planering och boka in besök.Blivande ambassadörer.

Jens Lindgren, Henrik Björck och Per Eriksson reser till Italien för att delta i ett ungdomsutbyte. De ska sedan utbildas vidare för att kunna informera ungdomar i länet om internationella ungdomsprojekt.

Mer läsning

Annons