Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteås ungdomar ska få lära sig filma: "Intresset verkar stort"

Vill du filma men vet inte riktigt hur det går till? Då kan vi rekommendera filmlägret i Lungsjön, Ramsele, i slutet av månaden. Ett samarbete mellan Sollefteå kommun och Film Västernorrland.

Annons

Film Västernorrland vill sprida filmkunnandet bland länets ungdomar. De besökte Sollefteå i vintras och pratade med Ungdomsenheten som samtidigt funderade över tänkbara sommaraktiviteter. Då uppstod idén om ett filmläger. I tre dagar. med två övernattningar, bor man ute på nyrenoverade Lägergården i Lungsjön, Två professionella filmare från Film i Västernorrland, Henric Wallmark och Jonathan Norberg, finns på plats för att lära deltagarna göra film från grunden.

Anna Sjöbergh och Emma Engqvist från Ungdonsenheten lockar med filmläger.

- De får lära sig allt från synopsis, till casting, rollbesättning, miljöer, inspelning och klippning, säger Emma Engqvist från ungdomsenheten.

Vilken typ av film ungdomarna vill göra får de bestämma själva. Det är helt fritt och upp till den egna fantasin.

Lägret är helt gratis och vänder sig till ungdomar mellan 13 och 15 år. Förutom åldern är det enda kriteriet att man är bosatt i Sollefteå kommun, eftersom lägret vänder sig till Sollefteås ungdomar.

Tanken är att samarbetet mellan Film Västernorrland och kommunen ska fortsätta. Men då handlar det om att sprida kunskapen ute på ungdomsgårdar. I första hand har man tänkt sig Junsele.

Filmlägret genomförs melan den 28 och 30 juni. Totalt finns det 15 platser på lägret och sista anmälningsdag är den 15 juni.

- Så fort vi satte upp en affisch fösvann hälften av platserna så intresset verkar var stort, säger Anna Sjöbergh.

Läs också: Film Västernorrland får EU-pengar

Mer läsning

Annons