Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vill inrätta arrangemangsbolag

/

Sollefteå kommun behöver en event- och arrangemangsorganisation. Det tycker näringslivsavdelningen som nu vill utreda möjligheten. Och intresset är stort. 73 personer har sökt de två tjänster som ska leda studien.

Annons

Projektet ska pågå under året och vara slutrapporterat den sista december. Grundidén är att bygga upp ett eventbolag, eller annan typ av organisation, som ska fungera som en spindel i nätet till de flesta arrangemang i kommunen.

– Vi har många bra arrangemang. Ta till exempel lastbilsträffen i Ramsele och Nipyran. Men de måste kunna utvecklas ännu mer och vi behöver fler arrangemang, säger näringslivsutvecklare Thomas Östlund.

Tanken är att Eventbolaget ska ha en evenemangskonsult som man ska kunna vända sig till. Där ska det finnas kunskaper och erfarenhet som kan hjälpa till med både stort och smått. Men om det ska fungera måste det finansieras. Där krävs det insatser från såväl näringsliv som föreningsliv och det offentliga. Hur det ska kunna se ut och mer i detalj hur ett eventbolag ska arbeta ska nu utredas, i dialog med föreningsliv och näringsliv.

Tankarna på ett eventbolag har funnits i ett par år. I takt med att konkurrensen blivit hårdare och många föreningar och organisationer dräneras på folk och resurser så har de aktualiserats. Projektstudien ska nu kartlägga vilka arrangemang, arrangörer och föreningar som finns och identifiera de som växer eller har potential att utvecklas.

I första hand söks nu en projektledare och en biträdande. Det kan bli två projektledare också varav den ena ska vara inriktad mot de västra delarna av kommunen. Hela projektet är kostnadsberäknat till 1,8 miljoner kronor, varav över en halv miljon kronor består av ideella insatser av föreningar.

Rekryteringen ska vara klar inom kort.

Mer läsning

Annons