Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå söker ny kommunchef – bara män har sökt jobbet

Sju personer har sökt kommunchefsjobbet i Sollefteå. Sju av dem är män. "Men det finns ju fortfarande gott om tid kvar att söka tjänsten", säger Lars-Olov Wengelin tillförordnad kommunchef.

Annons

Sju personer, bara män, har hitills sökt tjänsten som kommunchef i Sollefteå.

Är du tydlig och trygg i ditt ledarskap samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd?Din strategiska förmåga och helhetssyn kompletteras med att du är strukturerad och fokuserad med ett ekonomiskt sinne.

Känner du igen dig i det här, bland mycket annat förstås, så kan jobbet som kommunchef i Sollefteå vara någonting för dig.

Läs också: Tillförordnade kommunchefen fortsätter – kommunen har inte hunnit rekrytera någon ny

Det här vara bara ett litet axplock ur det material som Sollefteå kommun har i sin annons där man försöker rekrytera en ny kommuncheffrån och med 2017.

Veckan före midsommar påbörjades rekryteringsarbetet i form av annonsering och själva annonsen ligger bland annat ute på Offentliga jobb, Platsbanken, olika industritidningar efter norrlandskustenfrån Gävle till Umeå, samt i en del andramedier.

– Vi har så här långt fått in sju ansökningar och det ligger väl i nivå över vad man kan förvänta sig så här långt, berättar Lars-Olov Wengelin, tillförordnad kommunchef under tiden som Tomas Alsfjell har semester.

Läs också: Klart för kraftverksaffär – Sollefteå kommun lånar över halv miljard för genomföra köpet

Bland de sökande finns bland annat en kommunchef, ensocialchef och en kommunsekreterare från olika delar av landet. Det kan också konstateras att samtliga sju sökande är avdet manliga könet.

– Så är det, bekräftar Lars-Olov Wengelin. Men det finns ju fortfarande gott om tid kvar att söka tjänsten.

Ansökningstiden går ut 31 augusti och därefter ska ansvarigavid Sollefteå kommun sätta sig ned och gå igenom ansökningarna. När det är gjort avgör de om det finns tillräckligt med kvalificerade personer förtjänsten, eller om de ska förlänga ansökningstiden ytterligare.

Tomas Alsfjell är sedan maj 2015 tillförordnad kommunchef. Det var bestämt att det tillförordnandet skulle gälla till 30/6 2016 och att man efterdet gångna årsskiftet skulle påbörja arbetet med att rekrytera en ny chef. Menistället förlängdes förordnandet åretut, det vill säga hela 2016.

Mer läsning

Annons