Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå klarade inte av kvalnerverna

Annons
Sollefteå klarade inte av kvalnerverna

Med tunga steg och nedsänkta huvuden lämnade spelarna i Sollefteå GIF Slädaviken på Alnön i lördags.

Division III-biljetten flög all världens väg sedan Alnö besegrat Sollefteå med 4-1 (1-1) i en match som dominerades med eftertryck av hemmalaget.

- Vi klarade helt enkelt inte av pressen, suckade SGIF:s tränarduo Conny Uppling och Mikael Markström efteråt.

Sollefteå var inför slutomgången piskade att vinna mot Alnö, och dessutom producera minst fyra mål framåt. Det blev till slut fyra mål bakåt istället och bara ett i "rätt" bur.

- Hade vi behållit 1-0 ledningen fram till paus är jag ganska säker på att vi fått en annan matchbild i andra halvlek. Nu kvitterade de istället i slutet och det satte ned humöret ordentligt på våra spelare, fortsatte GIF-tränarna.

Trots att det var hemmalaget som styrde och ställde det mesta av spelet redan från avspark fick Sollefteå en drömöppning. En snabb spelvändning där Patrik Johansson friställde anfallspartnern Jimmy Hägglund med en perfekt boll i djupled. Via Alnö-målvakten satte sedan Jimmy 1-0 för Sollefteå efter 18 minuter.

Ett mål som vi trodde skulle den bli injektion GIF-spelarna behövde för att på allvar sätta Stockvik och Sörfors (spelade sin match samtidigt på Västhagen i Sundsvall) under press.

Men så blev tyvärr inte fallet.

Sollefteåspelarna såg ängsliga ut och även om de hade mycket boll så var de fullständigt uddlösa framåt. Utöver målet noterade vi bara en riktig målchans under de första 45 minuterna - inte bra för ett lag som behövde göra fler mål i den här matchen än vad laget mäktat med i de två tidigare kvalfighterna tillsammans.

Istället gjorde Alnö 1-1, helt logiskt, genom Christer Jonsson som slog in en stolpretur efter ett hårt pressat distansskott av Daniel Engström. Ett mål som GIF-spelarna ville ha bortdömt för offside, men domaren Björn Bergman från Bräcke pekade på mittpunkten.

Tio minuter in på andra halvlek släcktes allt hopp för Sollefteå. Planens bäste spelare, Tommy Riise, nickade in 2-1 för Alnö efter ett härligt inspel från vänsterkanten av Jörgen Eriksson.

Samme Riise gjorde sedan 3-1 innan Niklas Carnbro fastställde slutresultatet 4-1.

- Klart att det känns tungt för tillfället. Vi hade satt som mål innan serien började att vi skulle ta oss till division III, antingen genom att vinna serien och gå upp direkt, eller via kvalspel.

Det märktes även under serielunken, men i kvalspelet såg vi bristerna ännu tydligare. Det vill säga oförmågan att göra mål. Sollefteå är för omständigt i sitt anfallsspel och dessutom på tok för tama i avsluten. Här måste det hända saker om Sollefteå ska kunna aspirera på en division III-plats även nästa säsong.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons