Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå får ny matvaruaffär i centrum: "Jag tror verkligen på den här satsningen"

Sollefteå får en ny matvaruaffär.
Det har saknats i centrum i snart tre år efter att Ica Trollet flyttade till Hågestaområdet och blev och blev Ica Kvantum.

Annons

Icawa Khaco öppnar ny matvaruaffär på torget i Sollefteå.

– Jag tror verkligen på den här idén och satsningen. Det är många sollefteåbor jag pratat med som saknat en matvaruaffär i centrum. Inte minst jag själv, säger Icawa Khacho med ett leende.

Läs också: "Öppna gågatan igen"

Det är i huvudsak Icawa som står bakom matvaruaffären Tiba Livs Frukt & Grönt som öppnar dörrarna under första delen av juli. Affären är i samma lokaler där Pipans spelbutik, och dessförinnan SJ resebyrå, var beläget.

–Vi bygger om i lokalerna och allting blir nytt. Kylar, hyllor kassadisk med mera. Min förhoppning är att vi ska kunna öppna om ett par veckor.

Frukt och grönt, kött, mjölk, ost och andra mejeriprodukter ska finnas i sortimentet. Men det kommer även att vara en hel del inslag med mat från mellanöstern.

– Tobak och godis kan man också handla här i affären. Jag tror, eller är säker på, att många kommer att bli glada över att vi öppnar. Det känns som att det här är efterlängtat.

– Det är ju många människor som bor här i området, men som under en lång tid har haft lång väg till en matbutik.

Läs också: "Spiken i kistan när Ica försvann"

Affärslokalen blir i storleksordningen 200 kvadrat och är handikappanpassad.

– I två år arbetade jag i pizzerian som ligger granne med de här lokalerna och jag har alltid tyckt om läget. Det finns ju dessutom fina parkeringsmöjligheter precis utanför.

Affärslokalen byggs om för att anpassas till en matvaruaffär.

Läs också: Tempo vill öppna butik centralt

Icawa Khaco är ursprungligen från Syrien. Han var tidigare bosatt i Tyskland under 15 år och där arbetade han med just den här branschen. Till Sverige kom han för tre år sedan och i Sollefteå gör han nu en satsning som egen företagare i matbranschen.

– Jag kommer att anställa tre eller fyra personer i affären och därutöver ska jag förstås arbeta själv också.

Tiba Livs Frukt & Grönt och kommer att ha öppet alla dagar i veckan.

Mer läsning