Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solatums planer på ett nytt hyreshus börjar ta form: "Vi har tagit ett steg framåt"

Nu är det mycket som talar för att ett nytt hyreshus kommer att byggas på tomten där gamla badhuset var beläget i Sollefteå.
Kommunalägda Solatum som står bakom planerna har redan gått ut med en intresseanmälan.

Annons

– Vi har tagit ett beslut att gå vidare och nu närmast planeras det för en markundersökning, berättar Timo Siikaluoma, vd på Solatum.

Läs också: Storvinst för bostadsbolaget Solatum – Vädret påverkar bokslutet

Solatum har redan gjort en ekonomisk analys för huruvida det här skulle vara möjligt att genomföra eller inte. Utfallet av den analysen var positiv och styrelsen i Solatum tog nyligen besluten att gå vidare med planerna.

– Vi har tagit ett steg framåt, fortsätter Timo Siikaluoma.

Solatum  går vidare med byggplanerna på ett nytt hyreshus på tomten där gamla badhuset var beläget.

Det som är aktuellt är att bygga ett hyreshus på totalt 2 000 kvadratmeter vilket skulle innebära 30-35 lägenheter. Solatum har precis påbörjat en intresseanmälan och gensvaret är redan stort.

– Det kom in intresseanmälningar direkt och jag skulle tro att vi redan nu har ett 30-tal som ligger hos oss, säger Timo.

Läs också: Aktuellt med nybygge i centrum – hyreshus med 30–40 lägenheter på gång

För Sollefteå centralort skulle det här vara stort om det blir verklighet. För märk väl att det inte förekommit en nybyggnation av ett hyreshus sedan 1980-talet. Istället har ett antal fastigheter rivits under de här åren.

Men nu verkar det vara ett tryck igen efter lägenheter. Hos Solatum är efterfrågan stor och i vissa fall kan man få vänta flera år på att få en lägenhet hos dem centralt i Sollefteå.

– Jag har goda förhoppningar om att en nybyggnation av ett hyreshus ska bli verklighet, menar Timo.

Skulle alla pusselbitar falla på plats är det troligt med en byggstart efter sommaren 2017 och 1-1,5 år senare kan det vara klart för inflyttning.

– Vi går vidare med planerna och nästa steg är alltså en markundersökning.

Läs också: Tusentals väntar på lägenhet – så ser det ut i din kommun

Mer läsning