Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SNT Sweden säger uppanställda i Sollefteå

Annons
SNT Sweden säger upp

anställda i Sollefteå

SNT Sweden AB, före detta Telia callcenter, varslar anställda i Sollefteå om uppsägning.

På måndag inleds förhandlingar med fackförbunden om omorganisation på företaget och turordningsregler inför de förestående varslen.

Enligt uppgift har SNT Sweden tappat en stor kund som stått för cirka 80 procent av företagets uppdrag. En uppgift som Per-Erik Jacobsson, chef för företagets verksamhet i Sverige, varken vill bekräfta eller dementera.

- Uppdrag kommer och försvinner och just nu är vi inne i en fas där telecombranschen minskar, säger Per-Erik Jacobsson.

- Vi måste därför se över vår verksamhet och göra en översyn och anpassning till de uppdrag vi har så vi inte står där med för stora kostymer.

I går samlades samtliga anställda i Sollefteå för information om läget och ovissheten är än så länge stor om hur den uppkomna situationen ska påverka antalet anställda här.

Telia callcenter etablerades på Nipanområdet i januari 1996. När företaget startade fanns 20 anställda varav hälften garanterades en sysselsättningsgrad på minst 50 procent.

Sedan dess har företaget bytt ägarstruktur ett par gånger och utökat personalstyrkan rejält. I dag finns drygt 300 anställda på SNT i Sverige med verksamhet i Sollefteå, Stockholm och Kalmar. Av dessa har cirka 140 sin anställning i Sollefteå.

När varslen kan komma att läggas och hur många som berörs vill Per-Erik Jacobsson i dagsläget inte uttala sig om.

- Det beror på hur samtalen med fackförbunden förlöper och det vore inte rätt av mig att föregå förhandlingarna.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons