Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöyran blev en rejäl folkfest

Annons
Snöyran blev en rejäl folkfest

I går stadsparken.

I dag Hallstabacken.

I morgon Remsle.

Snöyran har startat.

Stadsparken fylldes av snö, is och människor när Nipyrans vintersyster Snöyran invigdes av Boo Hedström i går.

Hela dagen var det full fart i de nytillverkade kälkbackarna och lilla rodelbanan. Snöskulpturer tillverkades i olika storlekar.

När kvällen kom tändes marschaller längs alla gångvägar till parken, kanalen var nyspolad och upplyst, från scenen blev det både tävlingar och musik, en värmande brasa var tänd - och publiken kom i stora mängder.

- Min förhoppning är att det även i fortsättningen kommer att finnas en pulkabacke, en skridskois och en grillplats i Stadsparken, sa Boo Hedström när han förklarade Snöyran öppnad.Håkan Westin, Sollefteås senaste skidkung, var kvällens prisutdelare och fick börja kvällen med att kröna Anna Eriksson till 2002 års Snödrottning. Ett smycke och en vit toppluva blev snödrottningens krona.

Schneekapelle och Rock-Ragge skötte det musikaliska från scenen, dansgruppen Elementas framträdande på kanalens is i vintermörkret blev en exotisk upplevelse och tävlingarna som fanns med blev uppskattade, inte minst sparkstöttingstävlingen på isen mellan de fyra lagen.

Efter två timmar avslutades första dagens snöyra.

I dag fortsätter yran med roliga tävlingar i Hallstabacken både med bobåkare, snöskoterförare och slalomåkare inblandade och på söndag avslutas Snöyran med tävlingar, motionsbingo, öppet hus och dessutom skall Sollefteås egen Markoolio utses.

gaje blixt

Mer läsning

Annons