Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Sollefteålärare

/

För fyra år sedan gick Anna Marica Ek ut från det dansestetiska programmet i Sollefteå.
Nu har hon varit med och tagit silver i den nationella danstävlingen Dance school street star, där Sveriges bästa dansskola utses.

Annons

I dag arbetar Anna Marica Ek som danslärare på kulturskolan i Sollefteå. Efter ett år på Balettakademin i Umeå och ytterligare ett år som lärare på Dance Hall i Östersund återvände hon till Sollefteå.

– Jag åkte hit och vikarierade ibland och kände att jag gärna ville flytta tillbaka. Så när jag fick chansen tog jag den, säger hon.

Just nu pustar hon ut efter torsdagens stora julkarneval, som hölls inför ett fullsatt Hullsta Gård. Det är inte länge sedan hon och hennes elever stod på scen i Stockholm och tävlade mot 24 lag från hela Sverige.

– Fast vår danstrupp var den enda från Norrland, säger hon.

Anna Marica Ek tävlade med sin grupp Show Crew från Östersund, som hon tränar varje tisdagskväll. Gruppen, som består av 20 elever och tre lärare, presenterade ett monsternummer på tema halloween som verkligen gick hem hos domarna.

– Jag tycker det är viktigt att ha en röd tråd i numret, en berättelse. Vi tog fasta på att det var halloweenhelg och gjorde en historia kring det, berättar hon.

– Jag står för den moderna jazzdansdelen, sedan har vi också breakdansare och hiphopare med sina ledare. Jag är jättenöjd med numret, det blev verkligen bra.

Till vardags ägnar Anna Marica Ek både dagarna och kvällarna åt dansen. Kulturskolans kvällsgrupper lockar 150 elever – störst i Västernorrland.

– Dans är terapi för mig, ett sätt att uttrycka mig och få utlopp för alla känslor. Det är alltid jättekul att gå till jobbet!

Mer läsning

Annons