Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolrådet positiv till skola i Vårdhem 2

Annons
Skolrådet positiv till

skola i Vårdhem 2

Ett jättebra förslag. Det tycker Skärvstaskolans lokala skolråd om barn, kultur och utbildningsnämndens förslag att bygga en ny skola i före detta Vårdhem 2 på Ärtriksvägen.

- Helst hade vi naturligtvis varit kvar i nuvarande skolbyggnad. Men det viktigaste är att vi får en liten skola i närområdet, säger Lena Näsholm från Skärvstaskolans skolråd.

Skärvsta skolas framtid har diskuterats i många år nu och arbetsmiljöinspektionen har dömt ut de nuvarande lokalerna.

Att bygga om de skollokalerna, som är över 100 år gamla, skulle bli väldigt kostsamt.

Det har föräldrarna och skolrådet förståelse för och ställer därför upp på idén om att bygga om Vårdhem 2 för 4,5 miljoner kronor.

Den borgerliga oppositionen i kommunen har motionerat om att lägga ner Skärvsta skola eftersom man anser att det blir för dyrt att bygga nytt.

- Det är jättetråkigt att få höra det. Vi tycker att skolan fungerar jättebra och vill inte alls att barnen ska portioneras ut på Lillänget, Valla och Prästbordet som man tydligen vill, säger Lena Näsholm.

Nu är det inte BKU-nämnden som slutgiltigt bestämmer om det ska byggas nytt, nämnden har inga pengar till fastigheter. Det ska fullmäktige fatta beslut om.

Nämnas kan att centern, folkpartiet och vänstern reserverade sig mot beslutet att avslå motionen om nedläggning.

Dessutom kan poängteras att när nämnden i april i fjol beslutade att Skärvsta skola ska ersättas med annan lämplig lokal så ställde sig fyra socialdemokratiska ledamöter inte bakom den skrivningen med motiveringen att eleverna skulle rymmas på andra skolor inne i centrala Sollefteå.

Vid nämndens sammanträde i förra veckan märktes emellertid inga sådana reservationer. men det lär säkert blir en het debatt i fullmäktige.

jörgen sundin

0620-25782

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons