Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarn spelade handboll under lekfulla former

Annons
Skolbarn spelade handboll under lekfulla former

Fjärdeklassare från Nipan, Skärvsta, Valla och Lillänget samlades på fredagen i Vallaskolans gymnastiksal för en heldag med bara handboll. "Pröva-på", var temat för evenemanget där alla fick möta alla under lekfulla former.

-Förhoppningsvis kan det här bli en tradition, säger Jan Svensson, idrottslärare på Lillänget och Skärvsta skola.

Det var ingen vanlig idrottsdag utan skolorna hade upplåtit tid till handbollen från det ordinarie schemat.

Evenemanget är ett samarbete mellan skolorna och Sollefteå handbollsklubb, som gått från 0 till 100 medlemmar på två år tack vare eldsjälen Börje Westerlind. Börje, eller Mr Handboll som han också kallas, har spelat i Brännans A-lag. Men för tre år sedan gav han upp elitspelet och fungerar numera som en allt-i-allo i klubben.

Intresset för handboll verkar vara stort bland barnen. Flera berättar att de har planer på att börja spela. Bland annat Mattias Westin och Per Flodin från klass 4B på Lillänget som sitter på avbytarbänken och väntar på att få komma in på plan.

Även Beatrice Lindholm från samma klass tycker om sporten.

-Det viktigaste i handboll är att man samarbetar och att man har kul, säger hon.

Klasskompisen Maria Qvarnström, som just gjort två mål i matchen mot Vallaskolan, tycker däremot inte att hon har tid att börja spela handboll. Hon berättar att hon redan spelar fotboll och rider.

Ett gäng tredjeklassare från Vallaskolan har fått ledigt från lektionerna för att heja på sina skolkamrater. De har skrivit en egen ramsa tillägnat de kämpande fyrorna. Men nästa år är det förhoppningsvis deras tur att spela på handbollens dag.

Idag har Sollefteå nio egna handbollslag och om den goda utvecklingen fortsätter kan de inom kort vara många fler.Karin Lagerström1. Full fart

Vallaskolans Emelie Järnberg tar sats mot mål

2. Bra spel

Fjärdeklassare bjöd på högklassig handboll i Vallaskolans gymnastiksal

3. En riktig hejare

Elin Molander supportade Valla med hela ansiktet

4. Supportrar

Ett gäng tredjeklassare hejar fram sina äldre skolkamrater

Mer läsning

Annons