Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärvsta skola får nya lokaler

Annons
Skärvsta skola

får nya lokaler

Skärvsta skola flyttas till dagcenterdelen i nuvarande vårdhem 2. Det föreslog barn, kultur- och utbildningsnämnden vid sitt sammanträde i torsdags.

Skärvsta skolas nuvarande lokaler har dömts ut av arbetsmiljöinspektionen och att renovera de över 100 år gamla lokalerna bedöms som allt för dyrt.

Fastighetskontoret har tittat på andra lösningar och kom fram till tre olika alternativ, två i Vårdhem 2 på Ärtriksvägen och ett i Vårdhem 1 vid sjukhuset.

Skolans framtid har varit, och är, omtvistat. Så sent som i december lämnade de fyra borgerliga partierna moderaterna, centern, kristdemokraterna och folkpartiet in en motion med förslaget att lägga ner Skärvsta skola eftersom de anser att kostnaderna hotar bli orimligt höga.

"För barnens, lärarnas och övrig personals bästa i hela Sollefteå kommun, samt med hänsyn till kommunens ekonomi, anser vi att skolan ska läggas ner, tyckte de fyra oppositionspartierna.

BKU-nämnden har nu yttrat sig och hänvisar till sitt beslut den 2 april i fjol. Då beslutade nämnden att leta efter lämpliga nya lokaler för Skärvsta skola och vid samma nämndsammanträde fattades beslut om att inga skolor skulle läggas ner under mandatperioden.

Att bygga om Vårdhemmets dagcenter till en ny skola är kostnadsberäknat till 4,5 miljoner kronor.

- Den siffran är inte helt riktig. En viss kostnad skulle krävas oavsett vad man gör om lokalerna till och vi vill ha en specificerad kostnadskalkyl vad själva anpassningen till skola kostar, säger nämndens ordförande Monika Westlin (s).

Eftersom det handlar om stora pengar så ska ärendet nu gå via kommunstyrelsen upp till kommunfullmäktige innan ett slutgiltigt beslut fattas.jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons