Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show med framtid i sikte

/

Showen handlar om en framtid när människor förvandlats till teknikzombies.

Men när esteteleverna packar bussen för att åka ut på turné handlar det också om utbildningens framtid.

Annons

För estetutbildningen i Sollefteå, precis som för andra gymnasieprogram, gäller det att locka nya elever. Och vad kan vara en bättre reklampelare än en egen show?

I dag, tisdag, packar närmare tjugo elever och några lärare in sig i en buss tillsammans med ljud- och ljusanläggning, rekvisita och scenkläder. De ska ut på i Jämtland och Västernorrland.

Amanda Heino är en av esteteleverna som finns med på resan.

– Vi kommer att åka till ett antal högstadieskolor och visa upp oss med den här showen, berättar hon.

– Tanken är att locka nya elever till utbildningen. De får se vad vi sysslar med. Och, framför allt, hur kul vi har tillsammans!

Showen visas även på skolor i Sollefteå; turnén avslutas med en offentlig föreställning på Hullsta Gård nu på fredag. Temat är framtiden – en mörk framtid när teknikberoendet drivits till sin spets, när all kommunikation sker via telefon och dator; man pratar inte, umgås inte, törs inte ens röra vid varandra. Bara genom terapi kan folk komma över beröringsskräcken.

– Vi tyckte att det var ett intressant tema. Alla är så jäkla beroende av den nya tekniken, vi ville både underhålla och ha ett budskap, säger Fanny Davidsson.

Eleverna har jobbat med showen under hösten och vintern; ett antal filosofiska sketcher väver samman uppvisningen, som också innehåller massor av dans, sång och musik.

– Vi vill visa bredden, alla de olika saker vi håller på med, säger Amanda Heino.

Hur det går för mänskligheten ska inte avslöjas här. Men det finns hopp – i alla fall i esteternas värld.

Mer läsning

Annons