Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sångavägen blir avstängd i flera dagar

/
  • Först några dagar in på nästa vecka tror Trafikverket att väg 335 i Sånga kan vara åtgärdad.
  • Skadorna är stora. Men först när vattnet runnit undan kan man bedöma hur stora de är.

Länsväg 335 i Sånga kommer inte att vara åtgärdad förrän några dagar in på nästa vecka.

– Det är svårt att säga exakt. Men som det ser ut nu blir det så, säger Henrik Sundquist på Trafikverket.

Annons

Den aktuella vägen har fullständigt skurits av. En fyra till fem meter bred och ännu djupare ravin stoppar all trafik från båda håll.

– Inte förrän vattnet runnit undan kan vi helt bedöma skadorna och vi kan nog inte börja inspektera förrän till helgen, säger Sundquist.

När skadornas hela omfattning är kända kan man sätta in åtgärder. Det måste grävas ur, läggas en ny vägtrumma och sedan fyllas upp. Det lär krävas avsevärda fyllnadsmassor innan vägen kan tas i bruk igen.

Länsväg 335 är den ordinarie vägen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik. Många på den östra sidan av avbrottet har dessutom skola eller jobb inne i Sollefteå. Nu hänvisas de till rejäla omvägar.

– För lättare trafik, personbilar, kan man köra via Björkå över Backsjön till Selsjön och kommer då ut på riksväg 90 väster om Sollefteå. Tyngre trafik hänvisar vi över Undrom, Dannero och Prästmon ut till riksväg 90 utanför Sollefteå, säger Henrik Sundquist.

Trafikverket uppmanar de som ska resa i området att tidigt kontrollera hur de kan köra så att omvägen blir så kort som möjligt.

Mer läsning

Annons