Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ska nya Konsum se ut

Annons
Så här ska nya Konsum se ut

I slutet av november ska Konsums storbygge i Sollefteå vara klart. I veckan lämnade Konsum in en ansökan om bygglov och presenterade samtidigt en ritning på hur det nya varuhuset ska se ut.

- Den 15 maj är det meningen att vi ska börja bygga, berättar Konsumschefen Pontus Rosberg.

Det blir en stor byggnad med en butiksyta på 2 270 kvadratmeter. Den är 72 meter lång och 32 meter bred. Dessutom blir det stora parkeringsutrymmen, en hel del planteringar, kullersten, bänkplatser med mera.

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott tittade närmare på ansökan i torsdags. Utskottet fattar inga beslut, de bereder bara ärendet, och samtliga ledamöter tror att det ska kunna bli ett positivt beslut.

- Det återstår en del detaljer och vi ska diskutera med Konsum. Men målsättningen är att allt ska var färdigt för ett beslut i samhällsbyggnadsnämnden den 25 april, berättar nämndens sekreterare Lena Larsson.

Vad det handlar om är byggets estetiska utformning. När Konsum för länge sedan presenterade sin idé var planen att sätta en stor "plåtlåda" på tomten. Det tyckte inte kommunen och samhällsbyggnadskontoret om.

- Det är viktigt att bygget smälter in i miljön och att vi kan bygga ihop det nya med gågatan så att det blir en naturlig del av stans centrum, säger kommunarkitekt Gunilla Rudehill.

Konsums företrädare och Gunilla Rudehill har träffats och diskuterat fler gånger under resans gång och den ritning som nu presenterats är något helt annat än ursprungsplanerna.

Men det återstår fortfarande detaljer att reda ut.

- Vi ska träffas och prata igen, säger Rudehill.

I samband med bygglovsansökan lämnades också en rivningsansökan in. Det handlar om att riva Motormarknadens före detta lokaler. I samband med rivningen måste områdets också saneras.

Kommunen ska också diskutera med vägverket, som äger Storgatan, om att rusta upp även den. Rudehill vill få ett bra promenadstråk mellan Konsum och gågatan. Hela området ska kännas som centrum och det ska var inbjudande att promenera, man ska inte behöva ta bilen.

Det nya varuhuset kommer att heta Konsum Extra. I princip kommer det att bli samma utbud som Konsum City har i dag. Vissa smärre förändringar kan det bli men de detaljerna är inte klara ännu.jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons