Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så håller sjukvården öppet i sommar

Annons
Så håller sjukvården öppet i sommar

Nu börjar det klarna med semestrar och öppethållande inom Kramfors Sollefteå hälso- och sjukvård i sommar. Som vanligt blir det stängt under semestern på en hel del håll.

Vad gäller allvården så har avdelningarna 14 - 16 stängt mellan den 11 juni till och med den 15 juli. När de sedan öppnar stänger i stället avdelningarna 15 - 17 mellan den 17 juli till och med den 31 juli. Rehab stänger för sommaren mellan den 27 juni och 31 juli medan arbetsterapin kommer att ha öppet hela sommaren men med begränsade resurser.

- Vi går alltså på halv styrka både i primärvård och slutenvård, påpekar sjukhusets informatör Britta Wessinger.

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, har öppet hela sommaren med reducerad verksamhet från vecka 26 till och med vecka 33. Röntgen kommer att ha öppet hela sommaren men med kraftigt reducerat program. Akutverksamheten däremot kommer att fungera som vanligt

På kvinno- barn- och ungdomskliniken har barn- och ungdomsavdelningen semsterstängt mellan den 26 juni till den 30 juli. Gynmottagningen, allmottagningen, stänger under perioden 15 juli till 4 augusti medan barn- och ungdomsmottagningen kommer att ha öppet under sommaren.

Det såg ett tag svårt ut att ha BB-avdelningen öppen i sommar. Det är brist på barnmorskor i hela landet och i Sollefteå är fem barnmorskor just nu föräldralediga.

- Vi har lyckats lösa det, bland annat har personalen ställt upp väldigt bra, säger Wessinger.

Vad gäller förändringar i övrigt under sommaren kan nämnas att Kramfors Sollefteå Habilitering har semesterstängt veckorna 27 till och med 30. Öronmottagningen och hörcentralen har stängt veckorna 27 till och med 32 och patienter som behöver akut bedömning hänvisas till öronmottagningen vid Sundsvalls sjukhus.

Vårdcentralerna Centrum och Skärvsta har öppet under hela sommaren men med kraftigt reducerad verksamhet. Under veckorna 25 till och med 33 är bemanningen halverad. Kuratorsenheten kommer även den att ha öppet i sommar, men med starkt reducerade resurser från den 24 juni till den 27 augusti. Långsele vårdcentral har öppet som vanligt med minskad bemanning.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.toMer läsning

Annons