Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-riksdagsledamöter på studiebesök

Annons
S-riksdagsledamöter

på studiebesök

Två gånger om året gör den socialdemokratiska riksdagsgruppen gemensamma besök i länets sju kommuner.

- Det är viktigt för oss att hålla kontakten och se de olika kommunernas problem och önskemål, säger Susanne Eberstein från Sundsvall, ledamot i socialutskottet och riksbanksfullmäktige.

För Sollefteås socialdemokratiska ledning är besöken också viktiga, eftersom man har någon "egen" ledamot i riksdagen.

- Det är viktigt att våra riksdagsledamöter har ett länsperspektiv, säger Elisabet Lassen, som var värd vid riksdagsgruppens besök.

Omställningsfrågorna kom upp i samband med alla arbetsplatsbesöken.

- Många tror att ambitionerna från riksdag och regering när det gäller omställning har försvunnit när själva omställningsgruppen lagts ned, men så är det inte. Ambitionerna är desamma och vi har täta kontakter med näringsdepartementet och ministern i de här frågorna, säger Agneta Lundberg från Björna, ledamot i riksdagens revisorer.

Hon besökte två callcenterföretag, SNT och Graningeverken och var nöjd med besöken.

- På SNT ser man gärna att fler äldre börjar i branschen eftersom det ger stabilitet i grupperna. Enligt platschefen arbetar 170 personer där och det finns gott om jobb, men ont om karriärvägar i dag, säger Agneta Lundberg.

Kerstin Kristiansson-Karlstedt från Kramfors och ledamot i Konstitutionsutskottet var nöjd med besöken på Simonsens tvätt i Långsele och Sollefteå pressgjuteri, där hon fick många frågor om småföretagarnas villkor.

- Villkoren ser olika ut i olika kommuner beroende på vilket stödområde man tillhör och sedan Sollefteå placerades i stödgrupp A har arbetsgivareavgiften sänkts med fem procent. säger Kerstin Kristiansson-Karlstedt.

Hans Stenberg från Sundsvall och ledamot i trafikutskottet besökte bilprovningen i Sollefteå.

- Det är första gången jag är på en mindre bilprovning. Vi pratar mest med ledningen för bilprovningen och i Sollefteå fick jag intrycket av en väl fungerande station. Oron för en privatisering finns naturligtvis och om det blir maktskifte är risken för en privatisering av bilprovningen stor, säger Hans Stenberg.

gaje blixt

Mer läsning

Annons