Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosa för politiker, grön för företagare

/
  • Stina Näslund från ABF passade på att diskutera med barn- och skolnämndens ordförande Åsa Sjödén (S).
  • Det fanns plats även för politikermöten, här mellan Gunder Lidén (S) och Gunilla Fluur (VISKB).
  • Torbjörn Persson och Ancy Berg (i förgrunden) i intensivt samspråk, liksom Anita Löfstedt och Kim Lundin.

Färgen på servetterna såg till att det blev en bra blandning när Q-nätverket bjöd in hela kommunstyrelsen till företagsträff.

Annons

Gunilla Fluur (VISKB) var en av många politiker som fick gnugga sömnen ur ögonen lite tidigare än vanligt. Halv åtta på tisdagsmorgonen var det färdigdukat med kaffe och mackor i kommuncafeterian.

Men när besökarna strömmade in var det inte fritt fram att sätta sig var man ville. Varannan servett var rosa, varannan grön.

– En strategisk dukning för att få en så bra blandning som möjligt, säger Annika Fälldin, ordförande för arrangerande Q-nätverket.

Q-nätverket i Sollefteå är ett nätverk som jobbar för fler livskraftiga företag drivna av kvinnor samt fler kvinnor på ledande positioner. Nätverket – som i dag räknar 45 medlemmar och omsätter 82 miljoner kronor – stod bakom arrangemanget som är tänkt att fungera som en mötesplats mellan företagare och politiker.

– Det behövs fler arenor för möten, speciellt för de små företagen som mer sällan får tillfälle att träffa politiker. Och vi har många småföretag i vårt nätverk, säger Siv-Britt Häggqvist.

– Vi tror mycket på att man ska prata med varandra. Det behöver inte vara några stora arrangemang, man kan komma långt bara genom att träffas över en kopp kaffe.

Åsa Sjödén (S) gillade initiativet.

– Jättehäftigt. Man kanske inte hinner prata med alla – men många!

Kim Lundin ser stor nytta med att även småföretagen får tillfälle att synas på ett annat sätt..

– Politikerna besöker oftast större företag. Det här är ett bra tillfälle att träffa de mindre företagen, där det också finns en enorm tillväxtpotential, säger han.

Anita Löfstedt från Sollefteå camping var också nöjd.

– Men det är lite synd att alla sitter, det vore bra att kunna mingla också, säger hon.

Mer läsning

Annons