Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart på valdebatten i Sollefteå

Annons
Rivstart på valdebatten i Sollefteå

Valdebatten har så smått börjat ta fart i Sollefteå. Moderaten Inger Eriksson fyrade av en rejäl salva mot socialdemokraternas politik igår på fullmäktigemötet i Näsåker.

Det var revisorernas rapport om hur kommunen förvaltat skattebetalarnas pengar år 2001 som gav Eriksson anledning att titta tillbaka på de vallöften socialdemokraterna gjorde inför förra valet.

- En ekonomi i balans, starka finanser, fler människor, fler företag och fler jobb lovade ni. Nu sitter vi med facit i hand och en revision som kraftfullt anmärker på att ekonomin inte är balanserad, sa hon och gav sin dom:

- Jag yrkar på att nämnderna och styrelserna inte får ansvarsfrihet för år 2001.

Kommunalrådet Elisabet Lassen (s) stegade fram till talarstolen och sa:

- Jag visste inte att det här var en valdebatt. Jag håller med revisorerna att vi inte har lyckats så bra men vi har gjort så gott vi har kunnat. Vår vilja, våra intentioner och vår målsättning kvarstår men att vi inte har lyckats beror till stor del på yttre omständigheter som vi inte kunnat råda över, sa hon.

Lars-Åke Mohlin (m) tog då till orda och sa att han hoppades att alla debatter uppfattades som valdebatter.

- De senaste åtta åren har kommunen gått 379 miljoner kronor back. För att komma till rätta med ekonomin måste vi anpassa kommunens administration till den folkmängd vi har. Sollefteå kommun har inte råd med ett socialdemokratisk styre, drämde han till med.

De övriga partierna var inte lika hårda i sin bedömning. De menade sammanfattningsvis att man måste ta hänsyn till garnisonens nedläggning som har varit smärtsam för kommunen.maria wennberg

0620/257 93

maria.wennberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons