Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Regeringen har misshandlat Sollefteå

Annons
-Regeringen har misshandlat Sollefteå

Folkpartisten Runar Patriksson som sitter i försvarsutskottet anser att det nu är dags att löftena till Sollefteå infrias.

På torsdag kommer regeringen att ta beslut om den önskelista över jobb och pengar - 47 miljoner kronor - som kommunen har upprättat och överlämnat till näringsdepartementet.

- Regeringen har inte ännu tagit några krafttag när det gäller Sollefteå, säger han.

Runar Patriksson besöker sina partikamrater i Sollefteå och gör en rundtur på bland annat Textilarkivet, Energidalen och ÖCB

- Det är fantastiskt roligt att ÖCB verkar bli ett lyckat drag. Det är ett gott exempel på att man kan utlokalisera statliga verk. Jag är oerhört irriterad på Stockholmarna som ska ha allting innan för tullarna, säger Runar Patriksson på en smattrande värmländska. Han känner väl till glesbygdsproblematiken då han har varit kommunalpolitiker i Årjäng. Han är dessutom rektor för musikskolan där.

- Sollefteå måste marknadsföra sig bättre. Ni måste också se till att ni har ett bra paket att sälja till turister och så ska ni se till att ni har skolor som gör att folk väljer att flytta hit.

Runar Patriksson har också idéer om Textilarkivet.

- Det här är en jättebra satsning som kan utvecklas till att även bli producerande.

maria wennberg

0620 257 93

maria.wennberg@tidningen.to

foto:stefan sundkvist

Glad över ÖCB

- Jag har själv varit med att driva på att ÖCB skulle hamna här och det är kul att se att det blev sån lyckad satsning, säger Runar Patriksson från försvarsutskottet.

Mer läsning

Annons