Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasrisk inget att nonchalera

Annons
Rasrisk inget att nonchalera

Norra sidan av Nipleden är avstängd på grund av rasrisk.

Även gångstigen till Nabbens notfiske är avstängd av samma anledning.

- När det gäller Nipleden har vi känt oss tvungna att stänga av leden på norra sidan älven. Det är alldeles för osäkert att gå efter den delen av leden på grund av rasrisken, säger Ted Olows, förvaltningschef på fritids- och turistförvaltningen.

Den södra sidan av Nipleden har fått en ändrad sträckning för att vara mer säker och man kan gå leden från Sollefteå till Edsbron och över till vindskyddet på norra sidan, men sedan är det stopp.

Några större ras har inte inträffat i Sollefteå de senaste månaderna, men det rapporteras hela tiden mindre ras efter älvarna i kommunen.

Flera områden är avstängda för gång- och cykeltrafik och tydligt skyltade och avspärrade.

- Det är viktigt att avstängningen inte nonchaleras. Det går inte att förutse när ett ras skall inträffa. Risken finns alltid, säger Åke Gullersbo vid samhällsbyggnadskontoret och ansvarig för anmälningar om ras och skred.

Vid Nabben rasade det förra året och har rasat igen i år, men det låga vattenståndet har inneburit att folk har passerat på strandkanten i stället, ett område som vid normalt vattenstånd inte går att passera.

gaje blixt

Mer läsning

Annons