Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådslag i Näsåker

Annons
Rådslag i Näsåker

Det var ett stort intresse för det Rådslag som byalagen i Sollefteå kommun hade häromdagen i Näsåker. Ett 50-tal personer, representanter från 18 byalag, deltog i ett inspirerande möte.

Anders Westin från skattekontoret i Sollefteå fanns på plats och informerade om de skatteregler som gäller för ideella föreningar. De föreningar som inte är "samhällsnyttiga" måste betala skatt och det kan bli en hel del om man inte tänker på vad man gör. Westin fick svara på en hel del frågor.

Kvällens föreläsare var Rolf Lidkvist från Storsele utanför Vilhelmina. Han har varit aktiv i att utveckla bygden där han bor. Storsele har dessutom haft stora framgångar. men det började tufft och de gick i en hel del fällor innan arbetet började ge resultat.

På ett mycket underhållande sätt kunde Lidkvist dela med sig av sina erfarenheter och ge byalagen i Sollefteå tips och råd.

Undre kvällen bildades också en arbetsgrupp bestående av representanter från sex av kommunens bylag.

- Vi behöver en grupp som kan sammankallas snabbt och en grupp dit man kan vända sig med frågor och funderingar, säger kommunens glesbygdsutvecklare Pelle Ledin.

Mer läsning

Annons