Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästbordets elever har promenerat till Afrika

Annons
Prästbordets elever har promenerat till Afrika

Med afrikanska rytmer och medryckande dans firade Prästbordets skola att de nu avverkat hela sträckan till Afrika.I höstas inleddes promenaden som innebär att eleverna varje vecka skulle promenera en sträcka som på tio veckor motsvarar avståndet till Afrika.

Tre gånger i veckan har eleverna gått ungefär två kilometer. De yngre barnen har gått en kortare sträcka fyra gånger i veckan. Förutom att få frisk luft och motion har barnen lärt sig en del om afrikansk kultur och språk.

Afrika var temat för hela skoldagen i går och höjdpunkten var ett besök av Stefan Sorey och Bonus Diallo som med trumspel och dans förflyttade hela skolan till Västafrika.

Gymnastiksalen hade dagen till ära smyckats med stora målningar med motiv från den afrikanska savannen. Till medryckande trumspel bjöd Bonus Diallo upp lärare och elever till uppvisningsdans. Till att börja med gick det lite trögt . Eleverna försökte lite generat att slingra sig undan men efter ett tag erbjöd sig barnen villigt att medverka.

Stefan Sorey och Bonus Diallo bor sedan tre och ett halvt år i Sundsvall där de startat ett rytmikcentrum och undervisar i afrikansk dans, rytmik och trumspel.

Mer läsning

Annons