Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt på Graninges bolagsstämma

Annons
Positivt på Graninges bolagsstämma

Det var positiva tongångar på Graninges ordinarie bolagsstämma i måndags. 2001 blev koncernens bästa år hittills. Dessutom kunde aktieägarna glädjas åt att utdelningen på 5:50 kronor per aktie var rekordhög.

- I ett läge där många välrenommerade företag tvingats sänka utdelningen är det väl värt att notera att det bara är tre år sedan 1980 som vi inte kunnat höja utdelningen, sade Graninges vd och koncernchef Lars Enslöf.

Resultatmässigt gjorde Graningekoncernen, som har sitt säte i Sollefteå, i fjol sitt starkaste resultat någonsin. Resultatet före skatt blev 721 miljoner kronor. Det är förvissa fyra procent lägre än 2000, men då ingår engångsposter motsvarande 317 miljoner kronor. Med engångsposterna borträknande ökade resultatet med 67 procent.

- Sett enbart till de senaste åren har vår omsättning i det närmaste fyrdubblats. Vi har etablerat oss som Sveriges fjärde största elsäljare och en av de största i Norden. Samtidigt har vi genom förvärv gjort vårt inträde på marknaden för fjärrvärme. Till skillnad från flera av våra kollegor har expansionen kunnat ske utan att vi givit avkall på vår finansiella styrka, underströk Enslöf.

På tisdagen berättade Tidningen om Graninges delårsbokslut som gav ett resultat före skatt på 260 miljoner kronor, en ökning med 25 procent jämfört med föregående år.

Vid bolagsstämmans omvaldes Bo Rydin, Werner Brinker, Mats Cederholm, Lars Enslöf, Bo Källstrand, Anders Nordin och Christina Strandman Ullrich i styrelsen. Nyvald blev Gerald Wingrove och till suppleant omvaldes Robert Dietrich.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons