Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt fira hotelljul

/

Julhelgen innebär väldigt mycket jobb för de flesta. Det är en ganska kravfylld tid för många. Men man kan ta det lugnt och låta andra sköta jobbet om man vill. Hotell Hallstaberget i Sollefteå är nästan fullbelagt under julhelgen.

Annons

På måndagen checkade 200 personer in för att för jul på Hallstaberget.

– Det är några hotell som satsar på julfirande. För oss är det första gången och intresset har varit över förväntan, säger Björn Norman, hotellchef.

Hur firar man jul hos er?

– Man bor, äter, badar och får julklappar. Man slipper göra något själv och får en skön weekend helt enkelt, säger Norman.

Gästerna kommer från Stockholm i söder till Kiruna i norr.

– Det är en blandad mix av folk som helt enkelt vill åka bort över jul.

På juldagen är det dessutom både nattklubb och Återvändarfest. Många Sollefteåbor i förskingringen som är hemma över helgen vill gå ut och roa sig. För musiken svarar Agneta och Peter.

Bara en vecka senare är det nyårshelg. Och då är hotellet faktiskt helt fullbokat. För musiken på nyårsfesten svarar skivaktuella Black Jack.

Nya hotell Hallstaberget öppnade formellt den 1 mars i år. Efter en omfattande renovering och nybyggnation, det finns i princip ingenting kvar av det gamla, har hotellet på Hallstabergets topp blivit något helt annat än vad det tidigare var. Nu är det toppklass som gäller och enligt Björn Norman har det gått bra.

– Vi hade väntat oss att det skulle gå bra. Men det har gått ännu bättre än vad vi hade trott, säger Björn Norman.

Hur ser det ut efter nyår?

– Det ser bra ut. Vi får in en hel del konferensbokningar, men även en hel del skidfolk. Det enda som är lite tråkigt är att snön inte har kommit. Det kan vi inte påverka. Men den nedre delen av skidbacken är i all fall öppen, säger Björn Norman.

Mer läsning

Annons