Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parnevik och Hellstrand på samma scen i Sollefteå

Nu börjar pusselbitarna falla på plats när det gäller artistutbudet för sommarfesten Nipyran i Sollefteå.

Annons

– Vi behåller självklart familjestämpeln över Laxfestivalen vilket betyder att vi strävar efter att tillgodose alla åldrar med artister, berättar Jörgen Åslund och Leif Lundberg som jobbar med arrangemanget.

Läs också: Här är Dolly Styles nya video från Sollefteå

Charles Burton

De som är klara för att uppträda på stadsparkens scen 29-30 juli i samband med Laxfestivalen är Crash n Recovery, Staffan Hellstrand, Peg Parnevik och Charles Burton Blues Band.

Läs också: Tidiga kvällar - en succé

Dessutom kommer mycket omtyckta coverbandet Patriks Combo från Östersund att svara för avslutningen på scen under båda festkvällarna.

– Vi kommer att fylla på programmet ytterligare med artister av skiftande dignitet. Målsättningen är att vi ska ha sex liveaktörer på scen per kväll och ingenting ska egentligen vara det andra likt, fortsätter Jörgen och Leif.

Staffan Hellstrand

Det är förstås plånboken som styr mycket när firma Åslund och Lundberg ska knyta upp artister till Nipyran. Men det finns även andra aspekter som ligger i vågskålen för om de ska slå till och skriva kontrakt eller inte.

– Självklart är kvalitéen viktig, men vi söker även efter bredd på de artister/band som ska stå på scen. Och som vi påtalade tidigare, familjestämpeln måste leva vidare.

Crash n Recovery har slagit igenom ordentligt med sin countrymusik den senaste tiden. Bandet består av medlemmar från Ångermanland och Jämtland och beskrivs som en fantastiskt liveband.

Crash n Recovery

Peg Parnevik, dotter till icke helt okände golfstjärnan Jesper Parnevik, har många följt i TV-serien "Hemma hos Parnevik". Nu tar hon egen sats i musikbranschen och ger sig ut på turné i Sverige med bland annat nedslag i Sollefteå och även Härnösand.

Peg Parnevik

Skön blues blir det med Charles Burton, flitig Sollefteågäst för övrigt, och Staffan Hellstrand lär säkert få Sollefteåpubliken att sjunga med i många av sina gamla hits som till exempel "Lilla Fågel Blå" och EM-låten från 2000 "Explodera".

Mer läsning

Annons