Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På stan i elrullstol

Annons
På stan i elrullstol

Trafikregler, balansövningar och minnesträning stod på programmet när tre ungdomar från habiliteringen tränade i trafiken med elrullstolarna.

Med start från Hågestaön, där dagen började med trafikinformation, fortsatte på andra sidan älven med balansövningar och precisionsövningar och avslutade dagen med uppgifter i stadsmiljö.

- Det är första gången vi genomför den här övningen i Sollefteå. Tidigare har vi åkt till Sundsvall, men nu har vi gjort en egen bana. Det viktigaste är att ungdomarna får träna på att ta sig fram i trafiken, att ta sig in i en affär och ta sig från körbana till trottoar, säger Bruno Lundkvist, arbetsterapeut vid habiliteringen i Kramfors Sollefteå hälso- och sjukvård.

Johan Wiborg, Sandra Sandström och Tommy Karlsson tävlade mot varandra och flera av övningarna gjordes på tid.

- Jag har inte tränat lika länge som Johan och Tommy, och jag kör nog inte lika fort, sa Sara Sandström, men klarade sedan banan galant.

Det gällde bland annat att köra en snitslad, krokig bana både framlänges och baklänges, att balansera med rullstolen med ena hjulparet på en planka och att köra en viss sträcka med ögonbindel efter att först ha kört samma sträcka utan bindel.

Efter precisionsövningarna gav sig deltagarna ut på stan för att klara olika uppgifter i olika affärer med olika svårighetsgrad när det gäller att ta sig in i affären.

gaje blixt

Mer läsning

Annons