Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överenskommelse mellanskoterorganisationerna

Annons
Överenskommelse mellan

skoterorganisationerna

De båda organisationerna Snofed och Svemo har gjort en överenskommelse om inriktning på verksamheten.

Som tidningen tidigare berättat har Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, i Östersund reagerat på att Snofed sökt statliga bidrag och menat att detta är otillbörlig konkurrens.

Skoterorganisationen Snofed med kansli i Sollefteå avfärdade kritiken från Östersund och nu har ordförandena i de två föreningarna träffats för att diskutera frågan innan det blir en schism av det hela.

Överenskommelsen går ut på att Snofed företräder skoterklubbarna när det gäller touringverksamhet medan Svemo har hand om tävlingsbiten.

Skrivelsen från de båda ordförandena går ut till samtliga medlemsklubbar. Det finns 350 klubbar runt om i landet.

De klubbar sim finns anslutna till Svemo ska nu föras över till Snofed. Ingren ska behöva vara dubbelansluten utan även de som är med i Snofed ska kunna tävla. Det finns cirka 215 000 registrerade snöskotrar i Sverige.

Snofed företräder snöskoterklubbarna vad gäller touringverksamhet och bedriver utbildning och examination av förarbevis. Föreningen har också kontakt med statliga, regionala och lokala myndigheter för att utforma bra förutsättningar för att aktivt, säkert och miljöriktigt skoteråkande inom touringverksamheten.

Mer läsning

Annons