Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksbilen kvar under vatten

Den bil som en 87-årig man var nära att förolyckas i vid Mo söder om Sollefteå stod under fredagskvällen fortfarande under vatten.

Annons

Efter att den 87-åriga mannen räddats från vattenmassorna fördes han med ambulans till Sollefteå sjukhus. Hans tillstånd var på lördagsmorgonen fortfarande okänt.

Men bilen som han färdades i stod samtidigt fortfarande under vatten. 

– Vi väntar med att bärga den tills vattnet runnit undan. Platsen är i normala fall en åker, så det kommer bli barmark så småningom, säger Christian Andersson, insatsledare på räddningstjänsten.

Kerstin Hansson är en av de personer som var inblandad i räddningen av 87-åringen. Från sin altan blev hon ögonvittne till delar av olyckan. 

– Jag såg en bil komma körandes vilket gjorde mig förvånad eftersom vägen var helt täckt av vatten. Det gick inte att se hjulen när den passerade förbi.

Hon gick in i huset men vände snart tillbaka igen. 

– Plötsligt hörde jag hur hundvalpen började krafsa på altandörren. När jag öppnade hörde jag en röst som ropade på hjälp. Jag vet inte om någon annan hade hört honom om jag inte gjort det, och jag hade inte gjort det om det inte vore för min hund.

Mer läsning

Annons