Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika åsikter om ny organisation

/

Det blir inget extrainsatt kommunfullmäktige i januari för att skynda på beslutet om en ny kommunorganisation i Sollefteå.
– Men att man ens föreslog det säger mycket om synen man har på demokrati, säger oppositionsråd Bengt Sörlin (M).

Annons

Tidningen Ångermanland berättade strax innan jul om debatten kring den nya kommunorganisationen i Sollefteå. Det förslag majoriteten förordar innebär att samtliga facknämnder försvinner och att antalet politiker minskar rejält i kommunen.

Alliansen och Miljöpartiet yrkade dock på återremiss vid kommunfullmäktiges sammanträde i december, och inget beslut fattades.

Under mötet sa fullmäktiges ordförande Sven-Erik Bodén (S) att hans förhoppning var att beslut skulle kunna tas redan i början av januari vid ett extrainsatt sammanträde. Detta var Bengt Sörlin då skarpt kritisk mot.

– Det var en helt absurd idé från första början. Möjligheten till återremiss finns ju till för att ett ärende ska kunna utredas ordentligt. När man ville skynda på det så här visade man att man inte tog frågan på allvar, säger han.

Han är nu nöjd med att frågan inte tas upp på nytt förrän vid fullmäktiges ordinarie sammanträde den 24 februari.

– Men vi i Alliansen tillsammans med Miljöpartiet förordar fortfarande det andra alternativet till ny organisation; att man behåller två nämnder.

Bengt Sörlin poängterar också att han tycker att arbetet med den nya organisationen borde ha startats tidigare.

– Nu kan det bli ont om tid att hinna ställa om, majoriteten har agerat alldeles för sent.

Mer läsning

Annons