Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart var Skärvstaeleverna hamnar i höst

Annons
Oklart var Skärvstaeleverna hamnar i höst

Det politiska beslutet att Skärvsta skola ska flyttas till Älvens dagcenter på Ärtriksvägen står fast men verkligheten ställer till problem.

Idén att Älven skulle flytta till naturbruksgymnasiet på Övergård gick inte i lås. Därför måste en annan lämplig lokal hittas men snabbt, tiden är knapp.

Ombyggnader och flyttar ska vara klar innan skolstart i augusti.

- Det är väldigt ont om tid, nu räknar vi dagarna, säger Arne Eriksson på fastighetskontoret som ansvarar för ombyggnaderna.

Ritningar på hur man ska bygga om Älvens lokaler och anpassa dem till en skola finns klara men inget kan göras förrän man har hittat lämpliga lokaler för Älven att flytta till.

Naturbruksgymnasiets lokaler passade inte av flera olika skäl. Bland annat för att en del av huset ska utnyttjas av veterinärer som ska röntga djur och allergi finns bland vårdtagarna. FBU, personalen och föräldrar till vårdtagarna var heller inte positivt inställda till lokalerna.

Ett nytt alternativ diskuteras emellertid - lokalerna som landstingshälsan hyr på Ärtriksvägen.

- Det skulle passa och vi har gjort förslag till ritningar, säger Jan Lidmark chef för Älven.

Problemet blir då: var ska landstingshälsan ta vägen?

- Det finns planer på att de ska flytta till Vårdhem 1 vid sjukhuset där det nu är demensboende. Det ska i sin tur flytta till ett annat hus på Ärtriksvägen men detta kan genomföras först om ett år, säger Arne Eriksson.

Det här ser ut att vara en omöjlig ekvation. Hur ska ni lösa detta?

- Just nu vet jag inte. Vård- och omsorgsnämnden ska ha ett möte på tisdag där de ska besluta om en ny organisation där man delar upp det som nu är Älven i olika enheter, säger Arne Eriksson.

Om det inte går att lösa den här problematiken vart tar barnen från Skärvsta vägen då?

- Det är politikerna som tar besluten, säger Arne Eriksson.

Tidigare har man talat om att Skärvstabarnen flyttas till Lillänget och Öhns skolor. Om inte ombyggnader och flytt blir klara innan skolstart är det sannolikt att det blir så.

maria wennberg

0620/257 93

maria.wennberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons