Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om det blir någon kulturstig

Annons
Oklart om det blir någon kulturstig

Den planerade kulturstigen i Graninge ser ut att gå om intet. EU-projektet kan inte ros i land om inte privata finansiärer ställer upp.

- Vi hade hoppats på att Graninge skulle stötta oss men det gick inte. Det är synd om vi måste skippa den här idén, för den är bra. Nu söker vi med ljus och lykta efter andra som vill haka på, säger Stina Näslund på Graningebyn som varit drivande i frågan.

Projektidéen är att bygga en handikappsanpassad kulturstig mellan Graningebyn och Graninge bruk där man med hjälp av konstverk berättar Graninges historia.

- Att via sinnet - genom att titta på och uppleva konstverken - lära sig något om bygdens historia är både unikt och spännande. För företaget Graninge som har sina rötter här borde det här projektet passa väldigt bra, säger Stina Näslund.

Kalle Karlsson, informationsansvarig på Graninge:

- Det är lite fel tajming för oss just nu. Vi är ju naturligtvis intresserade av att stötta Graninge bruk och dess historia med det här projektet låg helt fel i tiden och vi har aldrig heller gjort några utfästelser om att de skulle få några pengar av oss.

Summan det rör sig om är cirka 150 000 kronor.

maria wennberg

Mer läsning

Annons