Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖCB:s utvecklingsmöjligheter imponerade på s-ledamöter

Annons
ÖCB:s utvecklingsmöjligheter imponerade på s-ledamöter

Riksdagsledamöterna Hans Stenberg, Agneta Lundberg, Kerstin Kristiansson Karlstedt och Göran Norlander blev imponerade av de utvecklingsmöjligheter ÖCB i Sollefteå visar på.

ÖCB gästades i går av de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från länet som blev informerade om den verksamhet som bedrivs idag och planer inför framtiden.

Som tidningen berättade i gårdagens tidning kommer överstyrelsen för civil beredskap och styrelsen för psykologiskt försvar till hösten att övergå till en ny myndighet för beredskapsplanering.

Enligt den utredning som ligger till grund för organisationen av den nya myndigheten kommer flera enheter att lokaliseras till Sollefteå och det kan bli upp mot 75 till 80 tjänster på orten.

- Det är oerhört positivt att få höra om framtidssatsningarna och att det här är en verksamhet att bygga vidare på, säger Agneta Lundberg.

- Vi ser att det finns utvecklingsmöjligheter.

De fyra riksdagsledamöterna visades runt i lokalerna och fick en ordentlig genomgång av verksamheten och hur framgångsrik personalrekryteringen har varit.

- Det är mycket glädjande att höra hur bra det gått att få tag på kvalificerad personal. säger Göran Norlander.

Lars Löfqvist som är arbetsområdeschef för drift och förvaltning av IT-system framhåller fördelarna ur beredskapshänseende med att ha verksamheten på en liten ort som Sollefteå.

- Vi har en inställelsetid på tio till femton minuter, säger han.

- Att jämföra med Stockholm där det inte alls är ovanligt med en timmes restid mellan bostad och arbete.

Detta tillsammans med att anställda i högre grad är sitt arbete trogna med liten personalomsättning som följd är fördelar att lyfta fram för att locka företagsetableringar till orten.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons