Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt badhus kan bli verklighet i Sollefteå

Annons
Nytt badhus kan bli verklighet i Sollefteå

En kasern på Hågesta kan bli Sollefteås nya badhus.

Ulf Nilsson, vd på Vasallen AB, har presenterat en idén för kommunstyrelsens ledningsutskott och är beredd att arbeta vidare på förslaget.

- Konceptet tilltalade fritids- och turistnämnden när det presenterades där, säger förvaltningschefen Ted Olows, som medger att han till en början var skeptisk till att bygga ett badhus i en kasern.

Men enligt förslaget gäller det inte att bygga om - utan att bygga till.

- Vi har skissat på ett förslag med en stor bassäng och flera andra mindre bassänger för olika aktiviteter, säger Ulf Nilsson.

Tanken är att utbyggnaden skall göras på baksidan av byggnad 4, också kallad Sånga.

- Med en poolutbyggnad mot parken kan det bli något som liknar badet "Fjärran höjder" i Gävle, säger Ulf Nilsson. Området är lätt att nå från olika håll, det finns gott om parkeringsmöjligheter och de utrymmen som finns i markplanet i kasernen kan i stort sett användas utan större ombyggnationer.

Badhuset i Sollefteå är trångt och en förändring har efterlysts i många år. En ombyggnad har diskuterats tidigare och har blivit aktuell igen.

- Det nuvarande badhuset går inte att bygga om och det här kan bli en bra lösning. Men det handlar inte om att bygga ett äventyrsbad, det har aldrig varit tanken när det gäller badhuset i Sollefteå, säger Ted Olows.

Men tanken på nytt badhus är fortfarande på idéstadiet.

- I bästa fall kan en ombyggnad vara klar år 2004, säger Ted Olows.

Själva investeringen av badhusbyggnaden görs av Vasallen AB.

- För vår del ingår ett sådant här projekt i tanken på att göra om det gamla garnisonsområdet till en stadsdel i Sollefteå. Ett badhus kan bli en del i den nya stadsdelen.

Lika stora ombyggnationer som gällde vid ombyggnaden för ÖCB är det inte fråga om.

- De utrymmen som finns i dag kan användas till omklädningsrum, reception och liknande, säger Ulf Nilsson.

Om investeringen görs av Vasallen kan Ulf Nilsson tänka sig att diskutera hyresavtal med kommunen.

Att gå från idé till verklighet är en fråga om tid.

- Och när det gäller badhuset är inte tanken att skynda på utan göra ordentliga analyser och gå igenom förslagen noggrant, säger Ted Olows.

Det gäller bland annat frågor om vad som kommer att hända med det nuvarande badhuset, hur stor driftkostnaden skall bli och liknande frågor.

Det blir så småningom kommunstyrelsen som beslutar om ett nytt badhus eller inte, eftersom det också är en ekonomisk fråga.

gaje blixt

Mer läsning

Annons