Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygamla ägare på Appelbergs

/

Hotell Appelbergs i Sollefteå begärde sig i konkurs på måndagen. Men redan nästa vecka öppnar de igen, i de gamla ägarnas regi.

– Vi mjukstartar nästa vecka med att öppna hotellet, säger Hans-Erik Östman.

Annons

I våras drog sig Hans-Erik och Seija Östman tillbaka efter många år på hotell Appelbergs i Sollefteå. De arrenderade ut verksamheten, både hotellet och restaurangen, till ett helt nytt bolag. Men bara sju månader senare kastar det företaget in handuken.

– Vi slutade för att vi blivit pensionärer. Men nu tar vi över igen, säger Seija Östman.

Några tankar på att driva även restaurangen har de inte.

– Nej, vi ska bara driva hotellet, restaurangen orkar vi inte med. Men det här är bara tills vidare. Vår tanke är nu att sälja hotellet och restaurangen med fastighet och allt, säger Hans-Erik.

Paret Östman köpte det anrika huset 1998 av Pingstkyrkan, som då ägde Appelbergs. Året därpå började de driva hotellet och huset har genomgått en hel del renoveringar sedan dess. Restaurangen och puben har haft flera olika arrendatorer. Men de sista fyra åren skötte de även den i egen regi.

Den här veckan är hotellet stängt.

– Konkursförvaltaren måste göra klart. Men det är inte så mycket att göra eftersom vi äger både hus och inventarier.

Hur känns det att avbryta pensionärstillvaron?

– Det var tur att vi varit lediga i sommar, för vi har haft mycket att göra, säger Seija.

– Jag har faktiskt saknat kontakten med kunderna, det ska bli roligt att jobba igen. Hotellet går bra och om det inte blir ett för långt stopp nu så borde det fortfarande gå bra, säger Hans-Erik.

Mer läsning

Annons