Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya åtgärder efter tuff personalkritik

/

Nu har politikerna i Sollefteå yttrat sig angående arbetsmiljöbristerna inom äldreomsorgen. Detta efter att Arbetsmiljöverket ställt krav på åtgärder.
– Arbetsgivaren har tagit problemen på allvar, säger huvudskyddsombud Michael Eriksson.

Annons

Våren 2013 skickade fackförbundet Kommunal en anmälan till Arbetsmiljöverket angående arbetsmiljön inom äldreomsorgen i Sollefteå kommun.

Missnöjet var utbrett. I korthet tyckte facket då att arbetsmiljörisker aldrig utreddes, att hantering av arbetsmiljöfrågor tog för lång tid, att arbetsmiljön var stressig och att samverkan mellan chefer och personal inte fungerade.

– Personalen går på knäna och mår skit, arbetsglädjen är försvunnen, sa en medarbetare då.

I höstas ställde Arbetsmiljöverket krav på åtgärder. Kraven gällde för samtliga enheter inom äldreomsorgen i Sollefteå. Om inte dessa vidtas innan den 15 januari i år hotar vite på 680 000 kronor för kommunen.

Nu har vård- och äldrenämndens arbetsutskott antagit ett yttrande som ska lämnas till Arbetsmiljöverket. Här beskrivs en rad vidtagna konkreta åtgärder. Den 30 januari ska Arbetsmiljöverket göra en uppföljande inspektion i Sollefteå.

– Nu får vi avvakta och se vad Arbetsmiljöverket tycker då, säger Michael Eriksson, huvudskyddsombud på Kommunal i Sollefteå.

Han är på det stora hela nöjd med arbetsgivarens agerande, men säger samtidigt att han vet att det fortfarande finns problem ute i verksamheterna.

– Det största problemet är personalbristen, och många är missnöjda med planeringsverktyget Laps care.

Han betonar att en god arbetsmiljö måste säkerställas, även om ekonomin är ansträngd i kommunen.

– Jag vet att arbetsgivarens intention är att förbättra situationen. Nu får vi hoppas att det blir så också.

I yttrandet till Arbetsmiljöverket skriver kommunen bland annat att arbetsplatsträffar ska ske kontinuerligt, att arbetsmiljöärendens gång ska förenklas och att det ska ges större utrymme till diskussion. Riskbedömningar ska också ske i varje enskilt ärende.

– Jag är nöjd med de åtgärder som vidtagits. Nu får vi fortsätta att bevaka situationen. Personalen ska må bra och tycka att de har en bra arbetsgivare, säger John Åberg (S), ordförande i vård- och äldrenämnden.

Han säger att det kan vara svårt att balansera hur mycket personal man ska ha inom äldrevården.

– Jag förstår att det kan kännas som att man inte räcker till. Det är bra att det finns en tillsynsmyndighet som kan titta på arbetsmiljön när en sådan här besvärlig situation uppstår.

Läs mer:

Skyddsombud kräver åtgärder

Arbetsmiljöbrister i äldrevården

Tvist om arbetsmiljön

Mer läsning

Annons