Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny zoobutik startar i Sollefteå

/

Papegojor som tjattrar, akvariepumpar som bubblar och det tysta prasslet av en bobyggande hamster.
Nya butiken Zoollefteå satsar på ett brett sortiment av både djur och tillbehör.

Annons

Trots att butiken fortfarande är under uppbyggnad har de båda ägarna, Ulf Hillbom och Timmy Nilsson, redan hållit öppet under en tid.

– Men vi har öppet bara några timmar varje dag, det är fortfarande mycket arbete som återstår i lokalerna, säger Timmy Nilsson.

Djuraffären är inhyrd i Sollefteå Antiks gamla lokaler på Hantverkargatan. Suterrängvåningen är idealisk av många skäl, inte minst det centrala läget.

– Det är också gott om plats, vilket behövs eftersom vi kommer att satsa på ett brett utbud både av smådjur och olika tillbehör, säger han.

– Till att börja hyr vi de 300 kvadratmeter som vetter ut mot gatan, men på sikt är tanken att vi även ska hyra resten av lokalerna. Vi kommer att satsa på foder och tillbehör även till större djur som hund, katt, höns, får och häst, och då är det bra att ha en lastkaj.

Just nu domineras butiken av akvarier i olika storlek och utseende. En nisch som ska utvecklas är saltvatten.

– I Norrland finns inte många som levererar saltvattenakvarier, fiskar och tillbehör. Vi kommer att satsa litet speciellt på det, säger Timmy Nilsson.

Men här finns även andra djur. En vit majsorm är en liten raritet, men det finns även hamstrar, marsvin, möss och papegojor. Plus, förstås, en väldig massa fisk, räkor, snäckor, vattenväxter och annat.

Just nu består mycket av arbetet av att bygga upp både sortiment och lager.

– Vi bygger upp butiken successivt, konstaterar Timmy Nilsson.

Mer läsning

Annons