Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny revisionsfirma har öppnat i Ådalen

/

På måndagen startade en ny revisionsbyrå verksamhet i Sollefteå och Kramfors – Block revisionsbyrå AB.
– Vi tror på lokalt ägande och att verka på den lokala marknaden, säger ägaren Kristoffer Block.

Annons

Kristoffer Block var tidigare kontorschef på revisionsfirman KPMG i Sollefteå. Nu öppnar han eget, och tar med sig samtliga fyra anställda från KPMG. Samtidigt lägger KPMG ner sin verksamhet i Sollefteå.

– Att de lägger ner är en direkt följd av att jag öppnar den nya firman, säger han.

Block revisionsbyrå förvärvar nu också Per Rydberg revisionsbyrå i Kramfors. De både bolagen blir till ett, med totalt nio anställda. Revisionsbyrån i Kramfors kommer att fortsätta med samma verksamhet som tidigare, om än under annat namn.

– Jag ser det här som en styrka, vi kan stötta varandra. Tillsammans har vi en gedigen erfarenhet, säger Kristoffer Block.

Han poängterar att en mindre firma med två lokala kontor kommer att kunna jobba nära företagen och satsa fullt ut på den lokala marknaden. Samtidigt är det naturligtvis en utmaning att starta eget.

– Men just nu känns det bara spännande och roligt. Folk jag har pratat med är uteslutande positiva.

Utöver ren revision kommer byrån att erbjuda bland annat administrativa tjänster, lönehantering, allmänekonomisk rådgivning, rådgivning inom avtalsfrågor och redovisningstjänster.

– Folk tror att en revisor enbart jobbar med siffror men det är så mycket mer, mycket handlar om sociala kontakter.

Byrån kommer att inrymmas i samma hus som Tidningen Ångermanland och Försäkringskassan. I nuläget planerar man inte att anställa ytterligare medarbetare men på sikt kan det bli aktuellt.

– På sikt vill vi naturligtvis växa. Potentialen finns.

Mer läsning

Annons