Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny plan ska vända trenden – så satsar Reveljen för att locka fler elever till Komvux

Nu tar Reveljen i Sollefteå nya grepp för att knyta fler elever till sig. Det är ett nytt flexiblare schema som ger fler vuxna möjligheten att studera genom Komvux.

Annons

Stefan Kanerva, Komvuxlärare vid Reveljen i Sollefteå.

– Vi breddar oss så tillvida att vi erbjuder fler lektionstillfällen. Till och med på kvällstid kommer vi att ha ett lektionstillfälle, berättar Ann-Katrin Hedin och Stefan Kanerva, Komvuxlärare på Reveljen.

Antalet elever har sjunkit betydligt vid Reveljen i Sollefteå på senare år. Backar man bandet tio år tillbaka så var det upp emot 500 elever som utbildade sig via Komvux på Reveljen.

Nu handlar det om ett hundratal elever och det är en minskning som gäller generellt över hela landet.

– Nu försöker vi hitta andra former och prövar det här med ett flexiblare schema för att om möjligt bryta den negativa trenden, fortsätter Ann-Katrin och Stefan Kanerva.

Ett annat exempel, utöver införandet av ett lektionstillfälle under kvällstid, kan vi berätta att engelskaundervisning som tidigare var en gång i veckan med en lärare kommer att utökas till tiotalet tillfällen. Det blir möjligt genom att Komvuxlärarna hjälper varandra över gränserna.

– Det här gör att möjligheterna med att kombinera jobb och studier, eller exempelvis barnpassning med studier, ökar avsevärt och det hoppas vi ska leda till att fler elever söker sig till oss.

– Vi erbjuder också fler utbildningar på heldistans som ett led i att försöka vända trenden. Dessutom ska vi uppfylla skollagens krav på Komvux som bland annat säger att elever ska kunna jobba, resa med mera i kombination med studier.

Reveljen i Sollefteå har löpande intag. Det vill säga att elever kan när som helst påbörja sin utbildning.

Läs också: Studier gav jobb och vänskap

Läs också: Integrationspedagoger Sollefteå: Förståelse viktigt i integrationsarbetet

Läs också: Ingen undersköterskeutbildning i höst

Mer läsning

Annons