Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny överläkare på sjukhuset

Annons
Ny överläkare på sjukhuset

Tomas Björk ny verksamhetschef för kvinno-barn- och ungdomskliniken

Carina Donnér har varit verksamhetschef för kvinno-barn- och ungdomsklinik, KBU, vid Sollefteå sjukhus i tre år. Nu lämnar hon Sollefteå för att arbeta i Förenade arabemiraten tillsammans med sin man, barnläkaren Mikael Donnér.

Tomas Björk har utsetts till ny chef för KBU.

Han kommer närmast från Östersund, men har vikarierat i Sollefteå i olika perioder de senaste två åren och känner väl till både sjukhuset och Sollefteå.

Ursprungligen kommer han från Norrköping, är 45 år och i första hand förlossningsläkare.

- Fördelen med att arbeta som verksamhetschef på ett litet sjukhus är att man får arbeta både som chef och läkare. Det är viktigt, säger han.

Han kommer att fortsätta arbetet med att ge möjligheter för kvinnor från andra län, framförallt från Stockholm, att föda sitt barn i Sollefteå.

- Vi skall försöka utvidga den verksamheten, säger Tomas Björk.

Han vet att framtiden kan bli tuff för ett litet sjukhus med en förlossningsavdelning, som flera gånger varit hotad.

Det har Carina Donnér visat och hon har också visat hur viktigt det är att kämpa för sin idé.

- Jag tror på de små sjukhusen och jag tror på Sollefteå. Det blir en stor omställning att komma till ett nytt land med annat klimat, annan religion och andra seder, sa Carina Donnér innan hon presenterade sin efterträdare för personalen i går.

Tomas Björk håller med.

- Det finns en plats för oss, de små sjukhusen.. Det visar inte minst intresset från AT-läkarna, som söker sig till Sollefteå nu, säger han.

För de små sjukhusen är vikten av samarbete mellan de olika klinikerna viktigt.

- Det gäller inte bara samarbete mellan kvinnokliniker vid de olika sjukhusen i länet utan även samarbetet mellan klinikerna inom sjukhuset. Och det finns här, säger Carina Donnér.

Även en liten klinik har framtidsplaner.

Det som kommer närmast är datajournaler, där KBU i Sollefteå är en av tre enheter inom landstinget som prövar det nya systemet DVD, datoriserad vårddokumentation.

- Det kommer att kräva mycket tid och kraft, säger Carina Donnér.

gaje blixt

Mer läsning

Annons