Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny klädbutik i Prima Galleria

/

I november köpte Achan Soro och Erik Olsson klädesbutiken Rut & Circle i Prima Galleria i Sollefteå. Nu har inredningen bytts och interiören snyggats upp och de har öppnat sin egen butik, AE Soro.

Annons

Achan flyttade till Sverige i december 2012. Hon har länge letat efter arbete. I höstas fick hon praktisera på Rut & Circle, och det slutade med att hon köpte butiken och nu driver den under nytt namn.

Kläder och inredning har länge varit ett intresse och det är ingen nybörjare som nu driver egen butik. Achan Soro har jobbar i många år inom modebranschen i Indien, varifrån hon kommer. Innan hon flyttade till Sverige jobbade hon för en fransk modedesigner.

– Vi tog över butiken redan i november men ville inte marknadsföra oss så mycket då. Det var samma kläder och samma inredning som tidigare. Nu är allt nytt och vi kommer dessutom att ha en stor "grand opening" senare i vår, säger Erik.

Rut & Circle var ganska inriktad på ett yngre dammode, AE Soro har kvar det men riktar sig även till en äldre kundkrets och har tagit in kläder även för män och barn. I vår kommer de också att sälja mer accessoarer. Bland annat en hel del lokalproducerat, till exempel bälten

– Vi har också en del nya märken som vi är ensamma om på gång. Jag har bra kontakter med Indien och reser dit själv för att se på produktionen, säger Soro.

Achan tycker att det finns ett bra butiksutbud i Sollefteå och att hennes butik kan komplettera det utbudet. Hon kommer själv att arbeta i butiken medan sambon Erik, som till vardags arbetar på Coop, kommer att sköta administrationen.

För att ytterligare bredda verksamheten ska en webbutik också sjösättas inom kort.

– Det kan behövas en större marknad, säger Erik Olsson.

Mer läsning

Annons