Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny högskoleutbildning till Sollefteå

Annons
Ny högskoleutbildning till Sollefteå

Natur- och kulturvägledning heter en ny utbildning som Sollefteå Lärcenter erbjuder i höst. I samarbete med Linköpings universitet finns det möjlighet att läsa 40 poäng natur och kultur som upplevelse-, rekreations- och kunskapsresurs.

Den tvååriga utbildningen startar i mitten av augusti i år och sista ansökningsdag är den 15 maj.

- Utbildningen har funnits tidigare och vi har valt att haka på eftersom det här ligger i tiden, vi ska ju utveckla turismen, säger Torben Svensson från Sollefteå Lärcenter.

Första året studeras både teoretiskt och praktiskt guidning/vägledning, tolkning av naturens spår, hållbar turismutveckling, allemansrätten med mera. Det andra året har fokus på entreprenörskapets olika delar, att designa sin egen produkt, natur och kultur som turistiska resurser och hur de kan omvandlas till turistiska produkter men mera.

Vem riktar sig då utbildningen till? Ja, naturligtvis vem som helst med dessa intressen. Tidigare har till exempel många lärare vidareutbildat sig.

- Varför inte gå utbildningen om man har ett litet turistföretag som sidoprojekt, tipsar Svensson.

Förutom Sollefteå lärcenter finns även Hållands folkhögskola i Åre och Storumans lärcentra med. Under de två åren kommer sju expertföreläsningar att förläggas på de olika studieorterna. Resterande tiden studerar man på hemorten.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons