Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef för Junsele djurpark

Annons
Ny chef för Junsele djurpark

Junsele djurpark har i dagarna fått en ny parkchef. Framtidstro och nya satsningar till sommaren skall locka turister.

Turerna runt kriserna på Junsele djurpark tycks vara över. I dagarna har en ny djurparkschef tillträtt som med nya idéer skall locka turister till Junsele till sommaren.

Den ekonomiska krisen som förelåg Junsele djurpark tycks nu vara över. Den tidigare varslade personalen är återanställd, en ny djurparkschef, nya idéer och hårt arbete är receptet, även om inte det ekonomiska läget inte helt är löst.

- Vi har fortfarande inte helt klart för oss hur ekonomin skall klaras inför framtiden, berättar den avgående djurparkschefen, Bert Stenmark. Men vi har en löpande dialog med omställningsgruppen i Sollefteå där ett beslut om de statliga omställningspengarna väntas komma i mitten av februari.

Bert Stenmark som varit ideellt involverad i djurparksfrågorna i 30 år tycker att det nu är dags att kliva åt sidan, och lämnar därför över ansvaret till den nye chefen Laila Jakobsson från Junsele. Han kommer däremot att fungera som mentor fram till sommaren.

- Laila jobbar sedan tidigare på turistbyrån här i Junsele, och jag tror mycket på hennes förmåga att leda parken in på rätt spår. Att hon dessutom är junselebo och har den rätta känslan för hela bygden ser Bert Stenmark som en stor fördel.

Laila Jakobsson har precis tillträtt sin tjänst som i inledningen är till femtio procent, och har redan massor av nya visioner inför framtiden.

- Till att börja med avslutar vi projektet med fri entré. Utfallet av den idén har inte givit det resultat vi tänkt. Hur mycket en entrébiljett kommer att kosta till sommaren håller hon däremot för sig själv så länge.

- Vi koncentrerar oss på att utveckla det vi redan har som till exempel barnens zoo. Vidare kommer vi att lägga ner extra jobb för att utveckla nöjesfältet, och vi vill även knyta ännu fler entreprenörer till parken. Nya djur kommer vi också att ha till sommaren, fortsätter Jakobsson.

Laila Jakobsson är född i Junsele och har stark tro på framtiden. Hon berättar att hon ser sitt nya jobb som en stor utmaning och har redan flera utvecklingsprojekt på gång. Vad, vill hon inte berätta i dagsläget, men planeringsarbetet med bland annat marknadsföringen inför sommaren är i full gång.

Stiftelsen Junsele socken, som äger djurparken, har tidigare arrenderat ut vissa verksamheter som kiosk, nöjesfält, bondgård och restaurang Björnfällan.

Till sommaren är det restaurangdelen och nöjespark som stiftelsen söker arrendator till. Kiosk och entré kommer att skötas av stiftelsen själv, liksom de större arrangemangen som djurparkens dag och countryfestivalen.

MIKAEL WIKLUND

0621-71176

Mer läsning

Annons