Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu invigs nya Ica Kvantum i Sollefteå

/

För ett år sedan togs det första spadtaget. På onsdagen är det stor invigning.

– Det känns helt underbart, säger Ulf Schön, chef på nya Ica Kvantum i Sollefteå.

Annons

Det är ingen liten butik som nu invigs. Drygt 100 miljoner kronor har det kostat med markarbeten, markinlösen, bygge och inventarier. Den 3 200 kvadratmeter stora byggnaden står bredvid badhuset Aquarena och varuhuset MM på Hågesta, Sollefteås nya handelsområde. Det blir den största matvaruaffären i Sollefteå. Med en säljyta på 2175 kvadratmeter. Det kan närmast jämföras med största konkurrenten Coop som har 1400 kvadratmeter säljyta.

– På gamla Ica-Trollet hade vi 800 kvadratmeter. Det fanns ingen möjlighet att utvecklas där, säger Schön.

Nya Ica kommer att sysselsätta 39 personer, uppdelat på både hel- och deltider. Företrädaren Ica-trollet hade 19 anställda.

– Den stora skillnaden är att vi får ett betydligt större och bredare sortiment, säger Ulf Schön och visar allehanda.se runt så här dagen före invigningen.

– Dessutom ligger vi väldigt bra till i det här nya handelsområdet. Bara vi själva har över tvåhundra parkeringsplatser och totalt finns det över fyrahundra stycken.

Det mesta var på plats under tisdagen. Men det återstod en del detaljer innan de första kunderna kan släppas in.

– Det har gått väldigt bra och jag tycker faktiskt att det blivit bättre än vad vi hoppas, säger Schön.

Storsatsningen ställer krav på resultat också. 115 miljoner kronor i omsättning har budgeterats för 2014. Det är nästan en tredubbling av Ica-trollets omsättning på 45 miljoner kronor.

Konkurrenten Coop nyinvigdes i somras en omfattande renovering, som ett sätt att svara på Icas nyetablering. Är det matkrig i Sollefteå nu?

– Det här har framförallt bra för Sollefteå. Tack vare det här har alla butiker vässat till sig.

Mer läsning

Annons