Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätbaserad resebyrå tror på en framtid i Sollefteå

Annons
Nätbaserad

resebyrå tror

på en framtid

i Sollefteå

En av Europas största nätbaserade resebyråer inom tre år! Och tio nya jobb i Sollefteå. Det är målsättningen för det nystartade företaget CHX Travel International AB.I bara Sverige finns idag säkert ett 40-tal nätbaserade resebyråer. Borde då inte behovet vara mättat? Det tror inte CHX som lanserat ett nytt koncept för försäljning av resor och reserelaterade tjänster via internet.

75 procent av skandinaverna går ut på nätet när man ska resa. Men endast 5 procent köper resan på internet medan resten väljer en traditionell resebyrå, förklarar Rolf Hjelm.

Det beror på att reseköparen är rädd för att bli lurad och att man är osäker på att bokningen verkligen gick igenom.

Den andra och kanske viktigaste anledningen är att man vill ha den personliga servicen.

Just detta faktum tog Peter Gustafsson och Kaje Rask fasta på i sin företagsidé. Idén var att knyta till sig ett nätverk av försäljare runt om i Skandinavien. På så sätt ska en reseköpare kunna vända sig till en försäljare, helst på sin ort, för att få råd och hjälp.

Tanken är att både föreningar, företag och privatpersoner ska ingå i nätverket och då få provision på de resor som förmedlas, berättar Rolf Hjelm.

Efter att en lång tid av förberedelser var det tidigare i år dags att starta företaget.

Jag blev kontaktad av Peter och Kaje som jag känner sedan tidigare. Dom ville anlita mig som konsult för att bygga upp en kundtjänst. Jag nappade direkt eftersom jag genast såg att det var ett genomarbetat koncept.

Rolf Hjelm, som är bosatt i Sollefteå, jobbade som officer på I 21 i 18 år. Efter militärkarriären har han bland annat varit med om att bygga upp Graninges kundtjänst i Sollefteå.

Kundcentret kunde läggas var som helst men eftersom jag brinner för Sollefteå så blev placeringen här.

Företaget flyttar i dagarna in i nyrenoverade lokaler i polishuset med hänförande utsikt över Ångermanälven. I Stockholm sitter ledningsgruppen och resespecialisterna.

Här i Sollefteå har vi tre arbetsuppgifter. Vi ska sköta telefon- och emailsupporten till försäljarna, ta fram utbildnings- och reklammaterial samt hålla i utbildningar, säger Rolf Hjelm.

Verksamheten är igång och är under en uppbyggnadsfas. I januari är man igång på allvar.

Från dag ett kan vi konkurrera med alla stora resesajter både vad gäller utbud och pris. Genom ett avtal med en grossist har vi redan kontakt med 87 000 hotell och de flesta av flygbolagen i världen.

Till att börja med byggs nätverket upp i de nordiska länderna. Om ett par år räknar man med att vara verksamma i hela Europa. I januari kommer minst fyra personer att jobba i polishuset.

Går det som vi har tänkt är vi 6-8 inom ett år och på sikt 10 anställda. Men sen blir det nog inte fler, spår Rolf Hjelm.

Sten Engblom
Annons