Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mulleriket har öppet även i sommar

Annons
Mulleriket har öppet även i sommar

Nu är det klart att Mulleriket på Risön i Sollefteå har öppet även i sommar. Roy Westman från Friluftsfrämjandet har nyss fått klart med arbetskraft.

- Vi kommer att ha öppet veckorna 29, 30 och 31. Skulle trycket bli väldigt stort så ska vi se till att ha öppet även vecka 28, berättar han.

Mulleriket har haft en litet osäker ekonomi under vintern. Men det har rett upp sig och såväl Mullevandringarna som Econova kommer att köra i princip som vanligt.

- Vi har fått tag på skolungdomar som kommer att jobba som de tre sagofigurerna Mulle, Fjällfina och Laxe. Dessutom ska ett par ungdomar arbeta inne i Econova, berättar Westman.

Under högsäsongen brukar intresset vara stort och arrangörerna klarar av 120 besökare per dag. De delas upp i tre grupper varje förmiddag respektive eftermiddag.

- När det är som flest turister kommer vi dessutom att ha Econova öppet på helgerna.

Redan nu tar anläggningen emot bokade besök.

- Vi har haft, och kommer att få, en hel del besök. Det har kommit bussar från Åsele, Örnsköldsvik, Härnösand med mera. Men utanför högsäsong kan vi bara erbjuda Mulle. Vi har inte personal för något mer, poängterar Westman.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons