Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missade målet med 500 meter

/

Efter 18 mils biltur enkel resa fick familjen Bergwall vända hem till Östersund igen. Med bara 500 meter kvar till slutmålet, Sånga kyrka, kom de inte längre.

Annons

Bertil och Ulla Bergwall kommer från Ådalen men bor numera i Östersund. Det ligger anhöriga på Sånga kyrkogård och med jämna mellanrum åker de dit och tittar till graven. Det här var en sådan dag och paret åkte tillsammans med dottern Monica Holmberg den långa vägen från östersund.

– Vi visste inte att den här vägen var avstängd, säger Monica Larsson.

Hela vägbanan har spolats bort och platsen är helt omöjlig att passera. Vid avstängningen kan man se bort till Sånga kyrka, infarten till kyrkan ligger bara ett tjugotal meter från vägskadan, Men det fanns ingen möjlighet att ta sig över. Gångavståndet är inte långt. Men att ta sig över den forsande bäcken var inte möjligt och de alternativa vägar som finns, över Prästmon eller Backsjön, skulle innebära en allt för lång omväg.

Nu blev det ingen ny ljung på mormor och morfars grav. De vände hem till Östersund i stället med oförättat ärende och fick åka totalt 36 mil i onödan.

Mer läsning

Annons