Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måttlig hyreshöjning i Sollefteå

/

En normaltrea i centrala Sollefteå blir drygt 87 kronor dyrare i månaden. En likadan lägenhet utanför stan får en hyreshöjning på 58 kronor. Det står klart sedan kommunala bostadsbolaget Solatum och Hyresgästföreningen nu kommit överens.

Annons

Solatums utgångsbud var en generell höjning med 2,69 procent. Men Hyresgästföreningen lyckades få ner det med drygt hälften.

– Vi har ett ekonomiskt läge i hela världen som inte är gynnsamt och det måste man tänka på när man sätter hyran. Hyresgästerna måste ha råd att betala hyran och jag tycker att nivån redan ligger lite högt i Sollefteå, säger Conny Säker, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Nu blev det en måttlig höjning för Solatums hyresgäster. Lägenheter i centrala Sollefteå får en höjning med 15 kronor per kvadratmeter och år. Den normaltrea som nämns ovan är på 70 kvadratmeter.

Lägenheterna utanför centrala Sollefteå har redan i dag lägre hyror och höjningen blir också mindre där. Den blir 10 kronor per kvadrater och år.

I avtalet, som gäller från och med den 1 mars, har man också kommit överens om att pengar som bli över om energikostnader och snöskottning blir billig under året ska gå till underhåll, något som hyresgästföreningen ser positivt på.

Mer läsning

Annons