Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångårig vd på Bromsbandsfabriken slutar

Annons
Mångårig vd på Bromsbandsfabriken slutar

"Det känns rätt att sluta nu"

Efter 16 år som chef tackar nu Bromsbandsfabrikens, TMD Friction AB, vd Bengt-Ove Högström för sig. I dag, tisdag, gör han sin sista arbetsdag.

- Jag är 65 år nu och går i pension, berättar han.

Att Högström nu pensionerar sig blev klart i början av månaden.

- Det känns rätt bra att sluta nu, jag har mentalt ställt in mig på det. Dessutom kommer jag att ha kvar ett konsultuppdrag som innebär att jag kommer att arbeta här i Långsele en dag i veckan. Och jag blir kvar som ordförande i styrelsen, berättar han.

Högström är Härnösandsbo och har i alla år pendlat, i princip varenda arbetsdag, till arbetsplatsen i Långsele.

- Jag har trivts jättebra med jobbet. Men på sista tiden har det känns lite jobbigare att åka emellan, framförallt vintertid, berättar han.

Ny tillförordnad vd blir engelsmannen Derek Sterling.

- Det är en temporär lösning. Vi jobbar för att hitta en svensk, berättar Högström.

Det har hänt mycket på Bromsbandsfabriken i Långsele under senare år. Så sent som för ett och ett halvt år sedan fick fabriken nya ägare, TMD Friction. I höstas beslutades om en storsatsning som innebar att en nedlagd fabrik från England flyttades till Långsele. Sammanlagt satsades 32 miljoner kronor för att fördubbla produktionen.

Det kommer att hända en hel del i framtiden också, ägarstrukturen inom TMD Frictiongruppen kommer förmodligen att förändras inom några år. Huvudägaren, en bank, lär inte behålla alla enheter inom gruppen. Bland annat av den anledningen vill man ge en ny vd i Långsele någon tid på sig att komma in i arbetet innan det blir några förändringar.

Vad tror du om framtiden för fabriken i Långsele?

- Det finns alla förutsättning för en bra framtid, tror Bengt-Ove Högström.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Slutar som vd

Bengt-Ove Högström slutar efter 16 år som vd på Bromsbandsfabriken i Långsele. Han blir kvar som konsult och styrelseordförande.

arkivfoto

Mer läsning

Annons